Avokádo s banánem
Avokádo si postupně u nás získává svou popularitu. A není se čemu divit. Je totiž bohatým zdrojem minerálních látek draslíku, mědi, magnezia, fosforu a vitaminy C, E, K, H, B3 a B5 (kyseliny pantothenové). Dužina obsahuje jen mizivé množství cukru, zato na ovoce nezvyklé množství tuku (složení mastných kyselin se podobá olivovému oleji). A postup je velmi jednoduchý, netřeba žádného vaření.
Co potřebujete?
1 ks čerstvého avokáda
1 ks banánu
Postup:
1. Avokádo si rozpůlíme na polovinu. Vezmeme si jednu, tu druhou schováme na příště. Pomocí nože si vnitřek nařežeme a lžící vydlabeme. Můžeme pomocí vidličky nebo nějakého šťouchadla rozmačkat, dáme stranou.
2. Banán si oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na menší kousky. Opět pomocí vidličky nebo nějakého šťouchadla rozmačkáme. Přidáme k rozmačkanému avokádu a pořádně smícháme.
Pokud máte k dispozici, můžete obě ingredience rozmixovat najednou. Bude to určitě rychlejší 🙂