Dneska po hodně dlouhé době jsme si pochutnali na kuřecích křidélkách a stehýnkách. Dlouho jsem totiž nedělal kuřecí kousky v omáčce v troubě. A tady přikládám receptík.
Kuřecí křidélka v medové barbecue omáčce
Ingredience (cca 4 osoby):
- 1 kg kuřecích křidélek nebo stehen
- 30 ml oleje
- 1 lžička soli
- 1 lžička sušeného česneku
- 1 lžička uzené papriky
- 1/2 lžičky pepře
Omáčka:
- 250 g BBQ omáčky
- 70 g medu
- 30 g kečupu
- 1 lžíce pálivé omáčky (volitelně)
Postup:
Troubu si rozehřejeme na 220 C. Kuřecí kousky dáme do větší mísy. Do menší misky si připravme koření. Smíchejte česnek se solí, paprikou a pepřem. Směs pak vysypte na kuřecí kousky pořádně promíchejte. Zalijte olejem a opět promíchejte.
Marinované kuřecí kousky rovnoměrně rozmístěte po mřížce dejte do trouby na nějakých 40 minut. V polovině pečení obraťte. Doporučuji do trouby úplně na dno dát nějaký pekáč s pečícím papírem. Kuřecí kousky vlivem pečení budou kapat, tak abyste pak nedrhli troubu 🙂
Mezitím pojďme na samotnou omáčku. Do menšího kastrůlku dejte BBQ omáčku, med a kečup. Jestli máte rádi pálivé, tak místo kečupu můžete použít srirachu nebo jinou pálivou omáčku. Směs zahřejte a na menší stupeň dvě nebo tři minutky povařte.
Jakmile nám uteče 40 minut, tak vyndejte kuřecí kousky z trouby. Pomocí mašlovačky pak rovnoměrně z obou stran rozetřete omáčku kuřecích kouskách. Vraťte zpět do trouby zhruba na dalších 15 minut. Směs by se vám neměla hodně připalovat. Chce to hlídat.
A je to. Můžete posypat třeba jarní cibulkou. Podávat s připravenou omáčkou spolu s nějakou bagetkou 🙂