JídloRecepty

Domácí vanilková zmrzlina

1 minut čtení

Po delší době jeden nový recept. Jelikož léto probíhá v plném proudu, tak zchlazení něčím ocení jistojistě každý znás. Tak pojďme na domácí vanilkovou zmrzlinu. Klasický cukr však nepoužijeme. Tentokrát použijeme třtinový cukr muscovado. Samozřejmě pro úspěšné zpracování je třeba zmrzlinovač. Jelikož mám kuchyňského robota zn. KitchenAid, tak mohu použít i zmrzlinovač s označením 5KICA0WH .

Domácí vanilková zmrzlina

Ingredience (1,9 l nádoba na zmrzlinu):

  • 150 g třtinového cukru muscovado
  • 8 žloutků
  • 500 ml mléka
  • 500 ml smetany (nejlépe 40%)
  • 4 čajové lžičky přírodního vanilkového extraktu

Postup:

  1. Cukr smícháme se žloutky do krémové konzistence. Mléko mírně zahřejeme a smícháme spolu se žloutkovou směsí. Přidáme přírodní vanilkový extrakt a necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Poté směs dáme minimálně na 4 hodiny do lednice, nejlépe však přes noc. Nádoba na zmrzlinovač by měl uložen v mrazáku.
  2. Po důkladném vychladnutí směsi smícháme se smetanou.Uvedeme pomalu do pohybu zmrzlinovač a postupně směs naléváme do nádoby zmrzlinovače a necháme pracovat. Já nechávám zmrzlinovač pracovat 17- 19 minut.
  3. Vytvořenou zmrzlinu přendáme do připravené ísy, kterou dáme do mrazáku. A je to. 🙂

 

You may also like
JídloRecepty

Mramorová bábovka

40-45 minut Cook
Po delší době přicházím s jedním mým oblíbeným receptem. Tím je mramorová bábovka! Pravda, receptů na bábovku je na internetu bambilión, tak…
JídloRecepty

Ďábelsky čokoládové brownies

1 minut čtení
Zkusil jsem čokoládové brownies podle amerického receptu poprvé nedávno a dopadlo to tak, že se hnedka snědli. Proto jsem se rozhodl jej…
DětiJídloReceptyVaříme dětem

Ovesné sušenky s brusinkami a bílou čokoládou

1 minut čtení
Ovesné sušenky už dělám několik let. Nejen, že jsou vynikající, ale i opravdu jednoduché. Ale pozor, vzniká nebezpečí, že jsou hned fuč….

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *