Zkusil jsem čokoládové brownies podle amerického receptu poprvé nedávno a dopadlo to tak, že se hnedka snědli. Proto jsem se rozhodl jej upéct znovu. Zkuste taky! Čokoládová rozkoš zaručena.
Ingredience:
- 115 g másla
- 170 g kvalitní tmavé čokolády (nejlépe 85 %)
- 330 g cukru krupice
- 3 velká vejce
- 25 g kvalitního německého kakaa
- 90 g + 2 polévkové lžíce polohrubé mouky
- 1/2 čajové lžičky soli
Postup:
1. Předehřejeme si troubu na 170°C (bez použití funkce horkovzduchu)
2. Rozpustíme pomalu čokoládu s máslem. Smícháme dohromady.
3. Postupně vsypeme cukr a přitom mícháme.
4. Poté postupně přidáme jedno vejce po druhém.
5. Přidáme kakao a sůl a opět smícháme s čokoládovou směsí.
6. Na závěr přidáme polohrubou mouku a jemně ji smícháme.
7. Směs přendáme do připravené čtvercové formy a dáme do trouby.
8. Péct budeme 35 až 40 minut.
9. Po upečení vyndáme brownies z trouby a necháme 15 minut odpočinout.
10. Vyklopíme z formy a nakrájíme na krásné kousky a máme hotovo