Původně jsem si vyhledal recept na oblíbený Kinder mléčný řez, ale nemyslím si, že by se korpus chuťově jemu přiblížil. Samozřejmě to tak někdo brát může. Každopádně krém je mňamozní. Jedná se o vskutku chutné čokoládové řezy 🙂
Čokoládové řezy
Ingredience:
Korpus (rozměr plechu 25x38cm):
- 3 ks čerstvých vajec
- 125 g polohrubé mouky
- 40 g kvalitního kakaa (ne kakao typu Granko)
- 125 g cukru
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
- 125 ml smetany ke šlehání
Krémová náplň:
- 500 g mascarpone (musí být v pokojové teplotě)
- 200 ml smetany ke šlehání
- 100 g moučkového cukru
- 85 g medu
Postup:
Troubu si předehřejeme na 180°C (bez použití funkce horkovzduchu). Ve větší míse smícháme vejce s cukrem.Přidáme smetanu a vyšleháme. Ve vedlejší míse si smícháme suché ingredience – mouku, kakao a prášek do pečiva. Celé to promícháme a postupně přidáme do směsi s vejci.
Připravíme si plech o podobných rozměrech, kam celou zpracovanou směs vylijeme. Pár krát s plechem trochu bouchneme, aby se vzduchové bublinky v těstě dostaly ven. A dáme zhruba na 15 minut do předem přehřáté trouby.
Čokoládový korpus poté necháme vychladnout a rozkrojíme v polovině a připravíme si krémovou náplň.
V míse si rozšleháme mascarpone, které je při pokojové teplotě. Přidáme med a na malou rychlost přišleháme. Poté přisypeme prosátý moučkový cukr a smícháme.
Mezitím si ve vedlejší nádobě vyšleháme šlehačku ze smetany a pomocí stěrky (případně vařečky) opatrně smícháme s mascarponovou směsí.
Celou krémovou náplň poté rozetřeme na polovinu čokoládového korpusu a přikryjeme druhou polovinou korpusu.
Dáme minimálně na dvě hodiny do lednice ztuhnout, nejlépe však přes noc.
A je to 🙂