Ovesné sušenky už dělám několik let. Nejen, že jsou vynikající, ale i opravdu jednoduché. Ale pozor, vzniká nebezpečí, že jsou hned fuč. Jedná se o recept z mého bývalého foodblogu Daddy&Cook a je plný dobrot v podobě sušených brusinek a bílé čokolády. Tak pojďme na receptík!
Ovesné sušenky s brusinkami a bílou čokoládou
Ingredience:
- 225 g změklého másla
- 80 g cukru krupice
- 60 g třtinového cukru
- 190 g hladké mouky
- 240 g ovesných vloček
- 100 g nasekané bílé čokolády
- 120 g sušených brusinek
- 2 velká vejce
- 1 čajová lžička přírodního vanilkového extraktu
- 1 čajová lžička jedlé sody
Postup:
1. Troubu si předehřejeme na 180°C a připravíme si 2 plechy, které vyložíme pečícím papírem.
2. Nasekejme si bílou čokoládu na menší kousky. Případně můžete lehce nasekat i sušené brusinky pokud jsou větší.
3. Do větší mísy vysypeme všechny ingredience, máslo, vejce a jedlou sodu. Prostě úplně všechno 🙂 a pečlivě smícháme.
4. Pomocí lžic vytvoříme budoucí jednotlivé sušenky, které pokládáme na připravený plech. Dbejme na větší mezery mezi nimi.
5. Dáme do předehřáté trouby zhruba na 15 minut. Případně hlídáme do té doby, než budou mít zlato-hnědou barvu.
6. Necháme vychladnout, nejlépe na nějaké mřížce
Tip: Na závěr můžete dozdobit rozpuštěnou čokoládou